Zondag 27 augustus 2017, RABO Volksfeest Cadier en Keer

TW 20170827 135724 BMet dank aan de organisatie van het Rabo Volksfeest 2017 (www.rabovolksfeest.nl) , konden wij op zondag 27 augustus met een stand aanwezig zijn op de gezellige braderie in het dorpscentrum van Cadier en Keer. Het was goed weer, de loop zat er goed in en we kunnen dan ook terugkijken op een geslaagde dag.

TW 20170827 140331 bWe hebben met veel mensen gepraat over de plannen voor de trambaanfietsroute: voorstanders, tegenstanders, en mensen die informatie wilden hebben.

De gesprekken en discussies gingen niet alleen over de plannen voor de asfaltering van het tracé Zwarteweg-Achterweg in Cadier en Keer, maar ook over het hele plan voor de trambaanfietsroute.

Zesennegentig mensen hebben hun handtekening gezet onder een papieren versie van de petitie 'Zo geen Trambaanfietsroute door het Heuvelland!'. We hopen dat in de komende dagen nog meer mensen de weg naar de online petitie weten te vinden.

(www.petities24.com/trambaanfietsroute, of hierboven via de tab 'petitie').

TW WP 20170827 16 27 56 Pro 3

Bewonersgroep Cadier en Keer (Celine Andriën, Sander Croes en Jelle Stoffers)

ActieOp 28 juni konden we bij de vergadering van de raadscommissie 'Fysiek en Economie' gebruik maken van het "spreekrecht burgers, omdat er een aantal stukken over de Trambaanfietsroute bij de postlijst zaten. Helaas was de verantwoordelijke wethouder, Armand Opreij, niet aanwezig tijdens het inspreekhalfuurtje. Later wel, bij de beantwoording van vragen van de raadsleden.
Jelle Stoffers voerde het woord. Hier de door hem uitgesproken tekst (die de wethouder, die later wel aanwezig was, via de mail heeft ontvangen).

Lees meer...

Wiet Klieëf (juni 2017)

VTN artikel Trambaan 2In het recente zomernummer van ‘t Wiet Klieëf, verenigingsblad van de Vereniging tot Natuurbehoud (VTN) uit Cadier en Keer, wordt uitvoerig stilgestaan bij de plannen voor de Trambaanfietsroute. De bezwaren van de vereniging (meer dan 400 aangesloten huishoudens in Cadier en Keer) worden uitgelegd en een alternatief plan wordt voorgesteld.

Klik hier voor PDF.

Lemiers 09-06-2017

Geacht Raadslid,

Sinds 14-12-2015 is, middels ondertekening van de intentieverklaring, de formele planvoorbereiding gestart voor aanleg van de Trambaanfietsroute Maastricht - Aken. Op 21-05-2016 mochten raadsleden en statenleden op excursie naar de Vennbahn en bijna een jaar later vond er een informatiebijeenkomst plaats: eerst voor bewoners (6 maart 2017) en vervolgens voor raads- en statenleden (op 29 maart 2017).

Lees meer...

Cadier en Keer, 25 mei 2017

Beste gemeenteraadsleden van Eijsden-Margraten,

Wij willen het met u hebben over de ‘Trambaanfietsroute Maastricht-Aken’, door ons verder afgekort als ‘TFR’. Terwijl de plannen voor deze fietsroute al sinds 2014 in de lucht hangen, is er binnen de Raad nooit een diepgaande discussie over gevoerd. Wij vinden dat het tijd wordt dat de Raad als besluitvormend orgaan van deze gemeente haar verantwoordelijkheid over dit onderwerp neemt.

Lees meer...

Materiaal

Raamposter

Wilt u een protest poster achter uw raam aanbrengen, klik dan hier om een raambiljet te printen.

Raamposter A4DIN A4:
Klik hier voor PDF.

DIN A3:
Klik hier voor PDF.

Wilt u handtekeningen tegen de trambaanfietsroute verzamelen, klik dan hier voor een handtekeningenlijst.

Handtekeningen A4Klik hier voor PDF.

 

 

Uw mening

Lemiers

kompassrose N 50°47´12'' / O 5°59´46'': Lemiers

peterg‘Hoi, Ik ben Peter Gleissner. Ik heb hier in Oud Lemiers 23 jaar gewoond. Nu woon ik in Aken. Ik vind het altijd nog een prachtige plek.'
Peter Gleissner, Aken [oud bewoner]

 

Lees meer...

Op de Achterweg

kompassrose N 50°49´38'' / O 5°46´36'':
Cadier en Keer, Achterweg

Film1

Lees meer...

Op de Oude Trichterweg

kompassrose N 50°47´23'' / O 5°59´4'':
Op de Oude Trichterweg

eva‘Hoi, ik ben Eva, inwoner van Lemiers. Ik woon hier al 18 jaar. Ik ga hier heel graag wandelen met mijn hond Bolle. We hebben gehoord dat de trambaanfietsroute hier aangelegd gaat worden. Dat vinden we helemaal niet leuk.'
Eva Smitmans [bewoner Lemiers]

Lees meer...

St. Catharinakapel

kompassrose N 50°47´12'' / O 5°59´46'': St. Catharinakapel

magali

‘Ik kom uit het centrum Maastricht. Lekker uit de drukte weg. Even wandelen en van de rust en stilte genieten.'
Magali Snelder, Maastricht [toevallige passant]

Lees meer...

Met de fiets op de Zwarteweg

kompassrose N 50°49´46'' / O 5°46´24'':
Op de Zwarteweg

jelle‘Hoi, ik ben Jelle en ik ben met de fiets op de Zwarteweg.'
Jelle Stoffers [bewoner Cadier en Keer]

Lees meer...

Auw Kapel

kompassrose N 50°47´12'' / O 5°59´46'': Voor de Auw Kapel

heide‘Ik ben Heide. Ik zing al 17 jaar op deze bijzondere plek. Een keer per maand. Ik ben erg dankbaar dat we hier mogen zingen. Een van de bijzondere dingen is dat tijdens het zingen de deur vaak openstaat.'
Heide Schneider, Aken [lid Singkreis]

 

Lees meer...

Oud-Lemiers

kompassrose N 50°47´12'' / O 5°59´46'': Oud-Lemiers

peterb‘Ik ben hier geboren en getogen in Oud Lemiers. Ik heb hier 80 jaar gewoond. Toen was het werkelijk en prachtig stiltegebied. Maar nu wordt het toch al een beetje verstoord door fietsers en motoren en brommers die hier komen.'
Peter Bodelier, Vaals [oud bewoner]

Lees meer...